راهنمای کامل پروتز باسن

یکی از اندامهایی که قابلیت اصلاح وتغییر سایز را دارد و در برخی افراد از حجم و شکل مناسب برخوردار نیست، باسن است. همانند سینه می توان از پروتز و یا تزریق چربی برای افزایش سایز و حجم باسن استفاده نمود. در برخی از خانمها فرم باسن و لگن ممکن است کاملاً تخت و یا حالت مردانه داشته باشد و فاقد انحنای لازم باشد که از نظر ظاهری و هنگام لباس پوشیدن برای فرد خوشایند نیست. خوشبختانه با تکنیکهای جراحی این نقیصه قابل برطرف شدن است. این کار به کمک پروتز باسن انجام می شود. اما پروتز باسن دقیقا چیست؟ چه انواعی دارد؟ چه کسانی می توانند از این پروتزها استفاده کنند؟ بهترین جراح پلاستیک تهران برای پروتز باسن چه کسی است؟ با ما در این مطلب همراه باشید تا به بررسی بیشتر این جراحی زیبایی بپردازیم.

لازم است تا بر این نكته كلیدی و بسیار مهم تاكید كنم كه زیبایی امری نسبی و کاملاً شخصی است. هر کسی با هر شکل ظاهری و فرم بدن و هر گونه نقیصه ظاهری، اگر اعتماد به نفس کافی داشته باشد، نیازی به جراحی زیبایی ندارد. بنابراین، هدف، هرگز ترغیب و تشویق به انجام اعمال جراحی زیبایی نمی باشد بلکه هدف صرفاً آگاهی دادن و اطلاع رسانی از مزایا و معایب و عوارض احتمالی برای کسانی است که آگاهانه تصمیم به این گونه اعمال گرفته اند. با افزایش وسایل ارتباط جمعی و رسانه های اجتماعی و شبكه های مجازی، سطح آگاهی و توقعات افراد جامعه افزایش یافته و این امر باعث آگاهی بیشتر از شكل ظاهری و اندام مطلوب و ایده آل می شود. همین امر می تواند سطح توقعات را (متاسفانه گاهی نابجا) افزایش دهد. این وظیفه پزشک است که سطح توقعات بیمار را مطابق با واقعیت ها تعدیل نماید و بهترین اقدامی را که به صلاح بیمار است به او توصیه نماید.

تصویر دکتر محسن اسدی دکتر محسن اسدی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زییایی

پروتز باسن چیست؟

علم پزشکی زیبایی با پیشرفت هایی که در سال های اخیر داشته است، توانسته برای هدف های مختلف افراد راه حل های متنوعی به کار ببرد. جراحی زیبایی بینی، جراحی زیبایی سینه، جراحی زیبایی چانه  و دیگر جراحی ها از جمله کاربردهای علم پزشکی در جهت زیبایی بیشتر افراد بوده است. جراحی زیبایی باسن نیز که با استفاده از پروتز انجام می شود این روزها طرفداران بسیاری پیدا کرده است. پروتز(Prosthesis) یا ایمپلنت (Implant) در واقع جایگزینی برای اعضای از دست رفته بدن یا قسمت هایی است که حجم خود را از دست داده اند و باعث بروز نقایص ظاهری شده اند. پروتزها هم با هدف درمانی و هم هدف زیبایی به کار گرفته می شوند.

پروتز باسن  یکی از موثرترین روش ها در رفع کوچک و صاف بودن ظاهر باسن می باشد، به خصوص برای خانم هایی که بافت چربی یا عضلانی کمی دارند. پروتز می تواند تا حدودی افتادگی باسن را اصلاح کند زیرا در افرادی که به علت کاهش وزن دچار افتادگی باسن و شلی پوست شده اند، همانند بادکنک یا توپی که کم باد باشد، افزایش حجم موجب اصلاح حجم و فرم باسن خواهد شد.

صحبت های دکتر محسن اسدی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در تهران را می شنویم:

انواع پروتز باسن

همانند پروتز سینه، پروتز باسن هم به شکل گرد و هم قطره اشکی (Anatomical) وجود دارد که به صلاحدید جراح پلاستیک باتجربه و خواست بیمار از آن استفاده می شود.

پروتز باسن از جنس سیلیکون با قوام و مقاومت بسیار بالاست که بتواند تحمل فشار زیاد را داشته باشد. توجه داشته باشید که هنگام خوابیدن و نشستن برای سالیان زیاد قرار است روی پروتز باسن فشار وارد شود و باید تحمل وزن را داشته باشد در صورتی که هرگز چنین فشاری به پروتز سینه وارد نمی شود.  بنابراین دقت داشته باشید که هرگز از پروتز سینه بجای پروتز باسن نباید استفاده کرد، زیرا کاملا قوام و الاستیسیته متفاوتی دارند. به همین دلایل ، پروتز باسن سالین (آب نمک) وجود ندارد.

از نظر سایز بندی نیز مانند پروتز سینه ، سایز بر مبنای حجم ( میلی لیتر یا سی سی ) می باشد. بطور معمول پروتز باسن با سایز  ۳۰۰ تا ۴۰۰ سی سی استفاده می شود اگرچه سایزهای بالاتر از ۵۰۰ سی سی هم در موارد خاص موجود و قابل استفاده است.

پروتز باسن زیر عضله قرار می گیرد یا روی عضله؟

این سوال رایجی است که در مورد پروتز سینه پرسیده می شود و انتخاب آن به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که نیازمند دانش و تجربه جراح در انتخاب محل مناسب پروتز است. حال همین پرسش در مورد پروتز باسن هم وجود دارد.

جالب است بدانید پروتز باسن را می توان زیر پوست (روی عضله)، زیر عضله، و هم داخل عضله قرار داد که بهترین محل آن در واقع داخل عضله است.  پروتز در میان لایه های عضله گلوتئوس ماگزیموس قرار داده می شود.

البته همانند پروتز سینه، قرار دادن زیر فاشیا هم برای پروتز باسن عنوان شده است.

بنابراین بهترین محل برای قرار دادن پروتز باسن داخل بافت عضله و یا زیر عضله است.

پروتز زیر عضله باسن
پروتز زیر عضله
پروتز روی عضله باسن
پروتز روی عضله
پروتز داخل عضله باسن
پروتز داخل عضله

پروتز باسن بهتر است یا تزریق چربی به باسن؟

دکتر محسن اسدی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، در پاسخ به این پرسش می گوید:

لیفت باسن برزیلی ( Brazilian Butt Lift) اصطلاحی است که به تزریق چربی (ترانسفر چربی) اطلاق می شود.  از آنجا که اکثر افرادی که متقاضی افزایش حجم در ناحیه باسن هستند، افرادی لاغر اندام می باشند، طبیعتاً از اندوخته کافی چربی نیز برخوردار نیستند و بنابراین گزینه ای بجز استفاده از پروتز وجود ندارد. اما اگر ذخیره چربی کافی باشد، به نظر من ارجحیت با تزریق چربی است. زیرا به دو هدف همزمان دست خواهیم یافت: اول اینکه چربی های مازاد در نواحی ناخواسته برداشته می شود (مانند چربی مازاد شکم وپهلوها که معمولاً خود این کار به تنهایی باعث خوش فرم تر شدن باسن می شود) ، دوم اینکه از این چربی های زائد که در حالت عادی دور ریخته می شود، برای افزایش حجم در نقاط موردنظر استفاده خواهد شد. این اساس پیکر تراشی مدرن می باشد.
تصویر دکتر محسن اسدی دکتر محسن اسدی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زییایی

چربی بافت زنده و قابل رشد و تکثیر است که خونرسانی پیدا می کند و مانند پروتز جسم خارجی تلقی نمی شود. گرچه حدود نیمی از چربی تزریق شده به مرور جذب شده و از بین می رود ، ولی در نهایت آنچه باقی می ماند ماندگار و همیشگی است.

چربی به خوبی قابل توزیع در نقاط مورد نظر است. چربی را در تمام زوایا و سطوح و به حجم دلخواه میتوان تزریق کرد.

خطرات و عوارض تزریق چربی به باسن

متاسفانه علیرغم تمام مزایای فوق، و با وجود با مقبولیت جهانی و رواج فراوان،  تزریق چربی به باسن بالاترین میزان مرگ و میر در تمام اعمال جراحی پلاستیک را از آن خود کرده  بطوری که که حتی از آمار فوت ناشی از ابدومینوپلاستی پیشی گرفته است. علت عمده فوت ناشی از تزریق چربی به باسن بخاطر آمبولی چربی است که معمولاً اشکال در تکنیک انجام آن است و تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

عوارض دیگر تزریق چربی شامل عفونت، نکروز چربی، ناصافی سطح پوست و عدم تقارن و… است که اکثرا قابل درمان و اصلاح است.

رفع کردن گودی بغل ران با جراحی هیپ دیپ

تکنیک هیبرید یا ترکیبی در پروتز باسن چیست؟

همانطور که گفته شد اکثر افراد اندوخته کافی چربی ندارند که در این موارد چاره ای جز استفاده از پروتز نیست. حال اگر اندوخته  كمی از چربی وجود داشته باشد می توان همزمان با پروتز از تزریق چربی برای فرم دادن به باسن استفاده نمود.

به عبارت دیگر در تکنیک هیبرید، از پروتز برای افزایش حجم (سایز) و از چربی برای اصلاح فرم (Shape) باسن استفاده می شود. معمولاً در اینگونه موارد تزریق چربی به کناره های باسن انجام می شود تا در نمای روبرو برجستگی و گردی باسن بهتر خود را نمایان کند. بنابراین اگر چربی کافی موجود باشد ، بهترین و ایده آل ترین نتیجه از این تکنیک ترکیبی بدست می آید.

نکته بسیار مهم

هرگز به غیر از پروتز و یا تزریق چربی ، از هیچ ماده دیگری اعم از فیلر و ژل و مواد شیمیایی و ارگانیک و گیاهی و…. نباید برای حجم دهی و فرم  دادن به باسن استفاده نمود.

نحوه انجام جراحی پروتز باسن

  • جراحی با بیهوشی عمومی و یا اسپاینال (بیحسی از نخاع) ،قابل انجام است. بیمار در اتاق عمل بحالت خوابیده به روی شکم تحت عمل جراحی قرار می گیرد.
  • محل برش خط وسط (چین بین دو باسن) و یا از دو برش مجزا در داخل باسن است. طول برش حدود ٥ تا ٧ سانتیمتر است.
  • مدت زمان جراحی حدود ۲ ساعت است.
  • بیمار همانروز پس از جراحی قابل ترخیص است.

مراقبت های قبل از عمل پروتز باسن

مراقبت های قبل از جراحی باسن از اهمیت زیادی برخوردار است. مهم ترین نکات مراقبتی عبارتند از:

  • بعد از یافتن بهترین جراح پروتز باسن، حتماً در مورد انتظارات خود از جراحی صحبت کنید و اگر داروی خاصی مصرف می کنید، پزشک را از آن آگاه کنید.
  • از کشیدن سیگار به مدت دو هفته قبل از عمل خودداری کنید.
  • یک هفته قبل از عمل از مصرف داروهای ضدانعقاد مانند آسپرین اجتناب کنید.
  •   8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید و ناشتا باشید.
  • روز جراحی یکی از نزدیکان را به عنوان همراه بیاورید.

عوارض پروتز باسن و مراقبتهای لازم بعد از جراحی

مراقبت های بعد از عمل پروتز باسن بی نهایت مهم است و عدم رعایت آن باعث خارج شدن پروتز می شود. بیماران باید حداقل یک هفته به روی شکم بخوابند و خوابیدن به پهلو و پشت بسیار محدود و با شرایط خاص است که برای بیمار توضیح داده می شود.

نشستن روی صندلی ممنوع است و البته به روش خاصی که برای بیمار توضیح داده می شود امکان نشستن محدود وجود دارد.

راه رفتن مختصر و محدود اشکال ندارد.

از پله بالا و پایین رفتن نیز ممنوع است.

هرگونه فعالیت ورزشی تا شش هفته ممنوع است.

شایعترین عارضه پروتز باسن، باز شدن زخم است که اگر شدید باشد ممکن است منجر به خارج شدن پروتز شود و یا شانس عفونت را افزایش دهد. گاهی زخم های کوچک با مراقبت های خاص التیام پیدا می کند و مشکلی برای پروتز به وجود نمی آید؛ اما گاهی متاسفانه باید پروتز (هر دو طرف) خارج شود که دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

شانس عفونت پروتز نسبتا پایین است، اگرچه بهر حال موقعیت آناتومیک منطقه و مجاورت محل برش با مقعد این نگرانی را در مورد پروتز باسن ایجاد می کند. طبیعی است رعایت بهداشت فردی و استحمام روزانه و مراقبت از زخم و تغذیه مناسب نیز در کاهش مشکلات و عوارض تاثیر دارد.

احتمال افتادگی باسن در دراز مدت بخصوص در مواردی که پروتز زیر پوست گذاشته می شود وجود دارد.

نکته کلیدی اینکه هر چه پروتز بزرگتر باشد شانس عوارض احتمالی نیز بیشتر است.

مزایای پروتز باسن چیست؟

 اگر پروتز توسط جراح فوق تخصص با تجربه در این زمینه گذاشته شود و مراقبت های پس از عمل به دقت توسط بیمار انجام پذیرد، نتیجه فوق العاده خواهد بود! افزایش حجم و فرم دهی به باسن به صورت دائمی و ماندگار خواهد بود و منجر به اعتماد به نفس بیشتر بیمار خواهد شد.

نکته بسیار جالب در مورد پروتز باسن این است که عوارض دراز مدت پروتز باسن کمتر از عوارض پروتز سینه می باشد. پروتز باسن دچار عارضه انقباض کپسولی  (Capsular contracture)نمی شود در صورتی که انقباض کپسولی شایعترین عارضه درازمدت پروتز سینه است.

پروتز باسن دائمی و مادام العمر است و نیاز به تعویض ندارد.

بنابراین در مواردی که بیمار چربی کافی ندارد، بهترین گزینه استفاده از پروتز می باشد.

نکته دیگر اینکه آقایان هم می توانند از پروتز استفاده نمایند.

از دیگر مزایای پروتز باسن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سفت و گرد شدن باسن و زیباتر شدن اندام و ظاهر فرد؛
  • افزایش اعتماد به نفس و زیبایی در هنگام پوشیدن لباس های تنگ و یا مایو؛
  • ایجاد تناسب بدن فرد؛
  • پروتز باسن از یک برش قابل انجام است در صورتی که برای پروتز سینه نیاز به دوبرش است؛
  • بدلیل این که باسن برخلاف سینه فاقد نیپل است، عدم تقارن های جزیی جلب توجه نمی کند؛
  • در پروتز باسن نگرانی بابت حس نیپل و مجاری شیردهی وجود ندارد.

انتخاب بهترین جراح برای پروتز باسن

بر اساس اعلام انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران  (ISPAS)، جراحی پروتز باسن بایستی صرفاً توسط فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی که در این زمینه تجربه کافی دارد انجام شود. انتخاب یک جراح خوب برای پروتز باسن در شهرهای بزرگی مانند تهران شاید کمی دشوار باشد زیرا تعداد جراحان پلاستیک فعال در این شهرها زیاد است. برای انتخاب بهترین جراح پروتز باسن تهران، ویژگی های زیر را در نظر داشته باشید:

  • تخصص و مهارت جراح
  • آشنایی پزشک به تکنیک های روز جراحی
  • داشتن نمونه کارهای موفق
  • اخلاق حرفه ای و صبوری در معاینه بیمار
مدرک پروتز باسن دکتر اسدی

دکتر محسن اسدی ، در سال ۲۰۱۵ میلادی دوره پروتز باسن را در کشور برزیل و نزد  دکتر Raul Gonzalez که معروفترین جراح پروتز باسن در دنیا می باشد، گذارنده است.

هزینه جراحی پروتز باسن

 از آنجا که شرکتهای تولیدکننده پروتز باسن کمتر از شرکتهای تولید کننده پروتز سینه هستند و به نوعی انحصار در این زمینه وجود دارد، قیمت پروتز باسن بیشتر از پروتز سینه است و از طرفی چون جراحی آن مشکلتر از جراحی پروتز سینه است طبیعتا هزینه جراحی هم بیشتر از پروتز سینه می باشد.

کلام آخر

لازمه موفقیت جراحی پروتز باسن  علاوه بر علم و تجربه جراح ، سطح آگاهی و انگیزه بالا از طرف بیمار است که بتواند بخوبی و به دقت دستورات و مراقبتهای بعد از عمل را رعایت نماید و همانند تمام اعمال جراحی دیگر اعتماد بیمار به پزشک میتواند منجر به نتیجه ایده آل گردد.

دکتر محسن اسدی

فوق تخصص جراحی پلاستیك، ترمیمی و زیبایی و عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. دکتر اسدی در سال 1390 با رتبه چهارم کشوری موفق به اخذ مدرک بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک -ترمیمی و زیبایی شد. وی  از سال 2016 عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی بین الملل آمریکا (ISAPS) است.

دیدگاه ها

    • دکتر محسن اسدی - ژوئن 23, 2021 در 7:29 ق.ظ

      سلام وقت شما هم بخیر بله

      پاسخ
  1. لیلا - جولای 6, 2023 در 8:36 ق.ظ

    سلام .مدلشو رو خودمون میتونیم تعیین کنیم؟ مثلا من بخام مثل کیم کارداشیان بشه ممکنه؟

    پاسخ

ارسال دیدگاه

مدت زمان مطالعه ۱۲ دقیقه