محل قرارگیری پروتز سینه و بهترین روش آن

محل قرارگیری پروتز سینه به موقعیتی اشاره دارد که در آن پروتز (ایمپلنت) سینه پس از جراحی درون بدن قرار می‌گیرد. این موقعیت می‌تواند در دو ناحیه زیر عضله یا روی عضله تقسیم شود. انتخاب محل قرارگیری پروتز سینه با توجه به تشخیص جراح و هدف فرد از انجام جراحی تعیین می‌شود در این مقاله به بررسی کامل محل قرار گیری پروتز سینه با توجه به مزایا و معایب می‌پردازیم.

محل-قرار-گیری-پروتز-سینه

انواع محل قرار گیری پروتز سینه 

پروتز سینه در بخش‌های مختلفی از بافت سینه قرار می‌گیرد که هر کدام ویژگی‌ها و مزایا و معایب خاص خود را دارند در ادامه به برخی از انواع محل‌های قرارگیری پروتز سینه اشاره می‌شود:

پروتز سینه زیر عضله (زیر عضله پکتورالیس)

در این روش، پروتز سینه در زیر عضله پکتورالیس (عضله سینه‌ای بزرگ) قرار می‌گیرد. به این روش، قرار دادن زیر عضله‌ای یا “ساب‌پکتورال” گفته می‌شود.

مزایای پروتز زیر عضله سینه

قرارگیری پروتز زیر عضله سینه به خاطر مزایای زیر انتخاب می‌شود:

✅ ظاهر طبیعی‌تر به خصوص در قسمت بالایی سینه دارد.

✅ احتمال قابل مشاهده بودن یا احساس کردن لبه‌های پروتز در بافت سینه کاهش پیدا می‌کند.

✅ احتمال برخی عوارض مانند کپسولار کنتراکچر (انقباض کپسولی)  در جراحی قرار دادن پروتز سینه زیر عضله کاهش می‌یابد.

✅ عضله پکتورالیس به عنوان پشتیبانی برای پروتز عمل می‌کند و باعث می‌شود پروتز سینه بهتر و پایدارتر در محل قرارگیری خود باقی بماند در نتیجه طول عمر پروتز سینه را افزایش می‌دهد.

 ✅ معمولاً پروتز سینه زیر عضله ماندگاری طولانی‌تری دارد و نیاز به جایگزینی یا جراحی تعویض پروتز سینه کمتری دارد.

✅ اگر پروتز سینه در زیر عضله قرار گیرد در هنگام انجام تصویربرداری‌های پزشکی مانند ماموگرافی تداخل کمتری ایجاد می‎‌کند و تشخیص دقیق‌تر و تصویر واضح‌تری را ارائه می‌دهد.

✅ تشخیص تغییرات ایجاد شده در سینه با قرار دادن پروتز زیر عضله راحت‌تر خواهد بود.

در نتیجه، قرارگیری پروتز سینه زیر عضله به دلیل مزایای فوق از انتخاب‌های متداول در جراحی‌های بازسازی و زیبایی پستان استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین جراح پروتز سینه در تهران چه کسی است؟

معایب قرارگیری پروتز زیر عضله سینه

معایب قرارگیری پروتز سینه زیر عضله (زیر عضله پکتورالیس) شامل موارد زیر است:

دوره بهبودی طولانی‌تر: بعد از جراحی، ممکن است دوره بهبودی و بازگشت به فعالیت‌های روزمره برای بیماران طولانی‌تر باشد.

درد پس از جراحی: برخی بیماران ممکن است درد و مزاحمت در محل جراحی را تجربه کنند که نیاز به مدیریت درد دارد.

محدودیت‌های حرکتی اولیه: در هفته‌های ابتدایی جراحی، ممکن است برخی محدودیت‌های حرکتی و ورزشی وجود داشته باشد که به تدریج بهبود پیدا می‌کند.

در نتیجه، علاوه بر مزایای ظاهری و پایداری، معایب فرآیند جراحی قرارگیری پروتز سینه زیر عضله نیز باید به درستی مورد بررسی و توجه قرار گیرد تا بیماران بتوانند تصمیم درستی برای خود بگیرند.

پروتز روی عضله سینه (زیر غده پستانی)

در این روش، پروتز سینه بین غده‌های پستانی و عضله پکتورالیس قرار می‌گیرد.

مزایا قرارگیری پروتز روی عضله سینه

مزایای قرارگیری پروتز سینه روی عضله (زیر غده پستانی یا زیر غده) شامل موارد زیر است:

دوره بهبودی کوتاه‌تر: بعد از جراحی، معمولاً دوره بهبودی کوتاه‌تر و بازگشت به فعالیت‌های روزمره سریع‌تر است.

کمترین درد پس از جراحی: برای بسیاری از بیماران، درد پس از جراحی بسیار کمتر و مدیریت آن آسان‌تر است.

محدودیت‌های حرکتی کمتر: بعد از جراحی، محدودیت‌های حرکتی و ورزشی کمتری وجود دارد که به بیماران اجازه می‌دهد به سرعت به فعالیت‌های زندگی روزمره خود بازگردند.

برجستگی و نمای بیشتر سینه: پروتز سینه روی عضله پستانی واقع شده و در نتیجه در بالای سینه ظاهر برجسته تر ایجاد می کند که برای افرادی که تمایل به داشتن سینه‌های برجسته دارند یا بافت سینه محدودی دارند، روش مناسبی است.

00:48
truncate dir-rtl

پروتز سینه را در کجا قرار میدهیم؟

معایب قرارگیری پروتز روی عضله سینه

معایب قرارگیری پروتز سینه روی عضله (زیر عضله پکتورالیس) شامل موارد زیر است:

⭕ احتمال نمایان شدن لبه های پروتز و دیدن موج و ناصافی در قرارگیری پروتز روی عضله بیشتر است.

⭕ احتمال بروز انقباض کپسولی در در محل جراحی بیشتر است. 

⭕ احتمال آسیب به غدد شیری در نحوه جایگذاری پروتز سینه در روی عضله بیشتر است.(البته این مورد به ندرت رخ می دهد)

⭕ احتمال ایجاد تداخل و دید کم در روش‌های تصویربرداری‌ مانند ماموگرافی در این روش وجود دارد زیرا پروتز(جسم خارجی) به عنوان یک مانع دید عمل می‌کند.

قرار دادن پروتز به صورت دو سطحی

این روش مزایا هر دو روش فوق را دارد و امروزه عمدتا جراحان پلاستیک از این روش استفاده می کنند که بخشی از پروتز زیر عضله و بخشی زیر بافت غدد سینه قرار میگیرد. 

در نهایت، هرگونه جراحی مزایا و معایب به همراه دارد و انتخاب محل مناسب برای قرارگیری پروتز سینه بستگی به شرایط فردی بیمار، ترجیحات و توصیه‌های پزشک دارد.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بسیار مهم بعد از پروتز سینه

نحوه-تعیین-محل-قرار-گیری-پروتز-سینه

نحوه تعیین محل قرار گیری پروتز سینه 

تعیین محل قرارگیری پروتز سینه بستگی به چندین عامل دارد که توسط جراح پلاستیک مورد بررسی قرار می‌گیرد. این عوامل عبارتند از:

ساختار بدن و اندازه پروتز: جراح پلاستیک براساس ساختار بدن و اندازه پروتز مورد نظر بررسی می‌کند که پروتز در کدام محل از اندازه و شکل طبیعی‌تری برخوردار خواهد بود.

نوع جراحی (بازسازی یا زیبایی): اگر پروتز به عنوان جزء از بازسازی پس از ماستکتومی (برداشتن سینه به دلیل سرطان) قرار می‌گیرد، محل قرارگیری بر اساس بافت بازمانده پستان و شرایط جراحی تعیین می‌شود.

درخواست بیمار: تمایل بیمار درباره محل قرارگیری پروتز سینه نیز بررسی می‌شود و تلاش می‌شود تا تصمیم بهینه با در نظر گرفتن تمایلات و نیازهای بیمار اتخاذ شود.

سلامت عمومی بیمار: وضعیت عمومی بیمار نیز در تصمیم‌گیری برای قرارگیری پروتز سینه تاثیرگذار است. برخی بیماران ممکن است به دلیل شرایط پزشکی خاص، نمی‌توانند از یکی از روش‌های جراحی استفاده کنند.

مشاوره پزشکی: مشاوره دقیق با جراح پلاستیک، به تعیین نهایی محل قرارگیری پروتز سینه کمک می‌کند. پزشک با بررسی دقیق وضعیت بالینی و تصاویر تصویربرداری، بهترین روش و محل قرارگیری را پیشنهاد خواهد داد.

میزان بافت سینه: چربی، عضلات و غده‌ها یکی از عوامل تعیین کننده در انتخاب محل قرارگیری پروتز است.

توانایی حرکت عضلانی: افرادی که ورزش‌های سنگین یا فعالیت‌هایی شدید انجام می‎دهند برای حفظ حرکت طبیعی عضلات سینه ترجیح می‌دهند که پروتز زیر عضله را انتخاب کنند.

در نهایت، انتخاب محل مناسب برای قرارگیری پروتز سینه نیازمند بررسی دقیق و حرفه‌ای توسط جراح پلاستیک است تا به نتایج بهتر و رضایت بیشتر بیمار برسیم.

بیشتر بخوانید: هزینه جراحی پروتز سینه در سال 1403

نتیجه گیری

انتخاب محل قرارگیری پروتز سینه به وضعیت فردی بیمار، ترجیحات شخصی و توصیه‌های پزشک بستگی دارد. هر یک از محل‌های قرارگیری پروتز سینه از جمله زیر عضله و روی عضله، مزایا و معایب خود را دارند که فرد و پزشک متخصص باید با توجه به این عوامل، تصمیم درست را  اتخاذ کنند. انتخاب صحیح محل قرارگیری پروتز سینه می‌تواند به بهبود ظاهری، راحتی بیمار در زندگی روزمره و کاهش خطر عوارض مربوط به جراحی کمک کند.

دکتر محسن اسدی

فوق تخصص جراحی پلاستیك، ترمیمی و زیبایی و عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. دکتر اسدی در سال 1390 با رتبه چهارم کشوری موفق به اخذ مدرک بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک -ترمیمی و زیبایی شد. وی  از سال 2016 عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی بین الملل آمریکا (ISAPS) است.

ارسال دیدگاه

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه