پیوند غضروف به بینی

پیوند غضروف به بینی یک روش برای جراحی بینی است که می‌تواند در تغییر ظاهر، فرم دهی و بهبود عملکرد بینی موثر باشد. در این جراحی مقداری غضروف از یک قسمت دیگر بدن برداشته می‌شود و به بخش‌هایی از بینی در طی عمل جراحی پیوند می‌شود.

غضروف چیست و چه کاربردهایی دارد

غضروف یک نوع بافت خاص است که در بخش‌های مختلف بدن وجود دارد. غضروف با وجود اینکه بافت محکمی دارد، قابلیت خم شدن و تغییر شکل جزئی را نیز دارد و به واسطه‌ی همین خاصیت موجب استحکام بافت‌های اطراف خود می‌شود و به مفاصل کمک می‌نماید که به راحتی حرکت نمایند.

برخلاف استخوان‌ها، هیچ گونه رگ خونی و یا رشته‌های عصبی در غضروف وجود ندارد. غضروف به دلیل ساختار ویژه‌ای که دارد استحکام و انعطاف پذیری را به صورت همزمان فراهم می‌آورد و در جراحی زیبایی بینی از آن استفاده می شود.

دلیل پیوند غضروف در جراحی بینی

غضروف منجر به استحکام بینی می‌شود، در شکل‌دهی آن نقش دارد و باعث پایداری در اسکلت داخلی بینی می‌شود. به کار گیری این تکنیک در تمام جراحی‌های بینی نیاز نیست اما برای برخی از جراحی‌های بینی ضروری است.

پیوند غضروف به بینی

مزایای پیوند غضروف در جراحی بینی

پیوند غضروف به دلیل مزایایی که دارد یکی از شیوه‌های محبوب در جراحی بینی محسوب می‌شود، تعدادی از مزایای پیوند غضروف در جراحی بینی عبارتند از:

  • امکان تغییر شکل و ایجاد ظاهر زیبا در بینی: این تکنیک به جراح این امکان را می‌دهد که تغییرات ظاهری لازم را با دقت بالاتری در بینی ایجاد نماید. ایجاد تقارن در بینی، ایجاد ظرافت در بینی، صاف کردن پل بینی و ایجاد تعادل در بینی همگی از مزایای آن است.
  • ایجاد استحکام در ساختار اسکلت داخلی بینی: این جراحی باعث می‌شود پس از فرم دهی بینی برای مدت بیشتری فرم جدید را حفظ نماید و از نظر ساختاری استحکام بیشتری داشته باشد. این ویژگی برای افرادی که به طور طبیعی ساختار ضعیفی در غضروف بینی خود دارند مناسب است. همچنین افرادی که در گذشته جراحی بینی داشته‌اند و ساختار بینی آنها از استحکام مناسب برخوردار نیست می‌توانند از این جراحی بهره ببرند.
  • ایجاد ظاهر طبیعی: با توجه به اینکه غضروف از بدن خود فرد تهیه می‌شود بنابراین به سادگی با ساختار بینی ترکیب می‌شود و باعث می‌شود نتایج جراحی کاملاُ طبیعی باشد.
  • ایجاد نتایج دائمی: برخلاف برخی از روش‌های زیبایی بینی مانند تزریق فیلر که نتایجی موقتی بر جای می‌گذارند، نتایجی طولانی مدت و دائمی دارد.
  • بهبود عملکرد تنفسی: این جراحی علاوه بر اینکه باعث ایجاد زیبایی ظاهری می‌شود می‌تواند در تنفس بهتر و بهبود جریان هوا در بینی هنگام تنفس کمک کننده باشد. افرادی که دچار انحراف تیغه‌ی بینی هستند پس از پیوند، تنفس ساده‌تر و سالم‌تری خواهند داشت.

برای پیوند غضروف به بدن از کدام قسمت‌ها بافت پیوندی تهیه می‌شود؟

غضروفی که جهت پیوند در بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد با توجه به نظر جراح و شرایط بیمار ممکن است از بخش‌های مختلف بدن تهیه شود. جراحان برای این جراحی معمولاُ از این قسمت‌ها استفاده می‌نمایند:

  • تیغه‌ی میانی بینی (سپتوم)
  • قفسه‌ی سینه
  • گوش‌ها

پیوند غضروف به بینی چگونه انجام می شود؟

در طی جلسه‌ی مشاوره با پزشک متخصص، ابتدا بینی شما مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در این جلسه ضخامت و کیفیت غضروف بینی بررسی و معاینه می‌شود و در صورتی که شما کاندید مناسبی برای پیوند غضروف باشید جراح دلایل و لزوم پیوند غضروف را برای شما شرح می‌دهد. مراحل جراحی پیوند غضروف به بینی بدین صورت است:

مراحل پیوند غضروف به بینی

بیهوشی

جراحی پیوند غضروف به بینی با بیهوشی عمومی و یا بی‌حسی موضعی انجام می‌شود تا بیمار در حین جراحی هیچ گونه درد و ناراحتی را حس نکند.

برداشت غضروف

در اولین مرحله‌ی جراحی، غضروف از محل اهداکننده که پیشتر به آنها اشاره شد برداشته می‌شود. سپس غضروف آماده سازی می‌شود تا با فرم مورد نظر تطابق داشته باشد.

ایجاد برش

یک برش کوچک در داخل بینی و یا قسمت میانی بینی ایجاد می‌شود تا بافت بینی از سوراخ‌های بینی جدا شود و جراح بتواند به ساختار داخلی بینی دسترسی داشته باشد.

مرحله پیوند

در مرحله‌ی بعد، غضروف در نهایت دقت در محل مورد نظر جهت شکل دهی به بینی قرار می‌گیرد. پیوند غضروف با استفاده از بخیه و یا سایر روش‌ها انجام می‌شود.

بستن برش ها

بعد از اینکه بافت پیوندی به طور کامل در محل خود قرار گرفت، برش‌هایی که در ابتدا ایجاد شده‌ بودن بخیه می‌شوند.

دوره‌ی نقاهت پس از پیوند غضروف به بینی

  • معمولاُ چند ماه طول می‌کشد تا پیوند به طور کامل با بافت اطراف خود ادغام شده و بهبود بیابد.
  • در چند هفته‌ی اول پس از جراحی لازم است از هرگونه فعالیت بدنی شدید خودداری شود. پس از 2 الی 3 هفته می‌توانید فعالیت‌های معمول خود را آغاز نمائيد.
  • در هنگام لمس بینی و یا فین کردن باید مراقب باشید که هیچ گونه فشاری به ساختار و اسکلت داخلی بینی وارد نشود.
  • تورم و کبودی پس از جراحی به تدریج و طی چند هفته برطرف می‌شود.
  • برخی از بیماران ممکن است تا چند هفته در اطراف محل پیوند بی‌حسی را تجربه نمایند.
دکتر محسن اسدی

فوق تخصص جراحی پلاستیك، ترمیمی و زیبایی و عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. دکتر اسدی در سال 1390 با رتبه چهارم کشوری موفق به اخذ مدرک بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک -ترمیمی و زیبایی شد. وی  از سال 2016 عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی بین الملل آمریکا (ISAPS) است.

ارسال دیدگاه

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه