پروتز سینه و مسافرت های هوایی

 در سال‌های اخیر و هم راستا با رواج روزافزون جراحی پروتز سینه داستان‌های وحشتناک مختلفی از ترکیدن پروتز سینه در هواپیما مطرح شده است. حتی فیلم های مختلفی هم با این مضمون در فضای اینترنت دست به دست میشوند.
این گزارش‌های منفی و ترسناک باعث شده که خیلی ها  بپرسند: آیا واقعا ارتباطی بین پروازهای هوایی و پارگی پروتز سینه وجود دارد یا خیر؟! برای اینکه مستقیم به اصل مطلب برسیم، باید بگوییم پاسخ خیر است. این داستان ها، افسانه ای بیش نبوده و به هیچ عنوان واقعیت ندارند.
پرواز با هواپیما هیچ ارتباطی با ترکیدن پروتز سینه ندارد. جالب است بدانید آنقدر این فرضیه خیالی است که همین جا در روی زمین، احتمال بیشتری برای پارگی پروتز سینه وجود دارد تا داخل هواپیما!

ترکیدن پروتز سینه در مسافرت هوایی

آیا پرواز با هواپیما باعث ترکیدن پروتز سینه می شود؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد اگر جراحی پروتز سینه انجام داده اید  یا قصد انجام آن را دارید، نباید با باور این شایعات سفرهای مهم یا برنامه عادی زندگی خود را تغییر بدهید. بسیاری از افرادی که پروتز سینه انجام داده اند، مهمانداران هواپیما بوده اند. خیلی از افراد برای اینکه توسط جراح فوق تخصص پلاستیک و قابل اطمینان، جراحی خود را انجام دهند، با هواپیما از شهری به شهر دیگر و حتی از کشوری به کشور دیگر سفر می کنند. با این توصیف آیا دیگر به محل زندگی خود باز نمیگردند؟!
دلیل ترس افراد از ترکیدن پروتز سینه، احتمالا به دلیل تغییر فشار هوا داخل هواپیما و در ارتفاع است.
هنگام جراحی، زمانی که ایمپلنت ها داخل بافت پستان قرار میگیرند، مقداری هوا در اطراف آن ها؛ یعنی بین پروتز و بافت بدن باقی ماند که در طی چند روز ناپدید خواهد شد و پس از مدتی بدن، پروتز را به عنوان جزیی آشنا شناسایی خواهد کرد. بنابراین از نظر علمی و منطقی، هرگونه افزایش ارتفاع (و یا کاهش ارتفاع ) و یا تغییر در فشار جو، در تغییر ساختار پروتز و ترکیدن آن بی اثر است.

خطر پرواز با هواپیما برای کسانی که پروتز سینه انجام داده اند

حالا که مطمئن شده ایم که پرواز با هواپیما به هیچ عنوان باعث ترکیدن پروتز سینه نمی شود، آیا خطر دیگری در این باره وجود دارد؟
در واقع در پاسخ به این سوال نیز باید بگوییم خیر. خطری وجود ندارد. تنها مسئله این است که شما بعد از انجام هر عمل جراحی، باید به بدن فرصت بهبود و ترمیم بدهید. لذا توصیه می شود حدود یک هفته بعد از پروتز، از سفرهای هوایی بپرهیزید. یکی از دلایل این توصیه آن است که نشستن طولانی مدت می تواند خطر ترومبوز وریدی یا لخته شدن خون در پاها را افزایش دهد؛ به خصوص در مراحل اولیه دوران بهبودی. در صورتیکه خواستید در طول دوران نقاهت خود به سفر بروید نکات لازم را از جراح خود جویا شوید. همچنین در طول سفر باید آب کافی بنوشید و در صورت داشتن داروهای تجویزی، آن ها را در دسترس داشته باشید. در سفرهای طولانی هوایی، حتما داخل هواپیما، پاها را حرکت داده و از ماندن در یک وضعیت امتناع کنید. توجه داشته باشید که این توصیه ها ارتباطی با عمل پروتز ندارد و توسط تمام افراد ( حتی کسانیکه اصلا جراحی نداشته اند) هم بایستی رعایت شود.
تنها نکته ای که هنگام مسافرت هوایی بدنبال جراحی پروتز سینه باید رعایت شود این است که نباید اشیا سنگین مانند چمدان را خودتان جابجا کنید و حتما از دیگران کمک بگیرید.
 در صورتی که مدت زمان زیادی از جراحی شما می گذرد و کاملا بهبود یافته اید، هیچ مشکلی برای پرواز شما با هواپیما وجود ندارد. برای انجام این کار لازم است به بهترین جراح پروتز سینه در تهران مراجعه کنید.
 

لازم به ذکر است که دکتر محسن اسدی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، در طی سالیان گذشته برای تعداد بسیاری از بانوان خلبان و مهماندار ایرلاین های مختلف، جراحی پروتز سینه انجام داده اند که بدون هیچ عارضه و مشکلی مشغول به فعالیت میباشند.

دکتر محسن اسدی

فوق تخصص جراحی پلاستیك، ترمیمی و زیبایی و عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. دکتر اسدی در سال 1390 با رتبه چهارم کشوری موفق به اخذ مدرک بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک -ترمیمی و زیبایی شد. وی  از سال 2016 عضو رسمی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی بین الملل آمریکا (ISAPS) است.

ارسال دیدگاه

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه